Sulama Projeleri

PAMUKOVA POMPAJ SULAMASI İNŞAATI – ADAPAZARI

İşveren : Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ( DSİ )
Kapsam : Bu projenin uygulanması ile Adapazarı’nın Pamukova ilçesinde Sakarya nehrinin sağ ve sol sahilinde 5.000 hektar arazinin alçak basınçlı betonarme borularla sulanması sağlanmıştır. Proje kapsamında 54 km. klasik kesitli ana kanal, 73 km. çeşitli çapta boru döşenmiş ve 3 adet pompa binası çelik boruları ile birlikte inşa edilmiştir.


MALATYA – MEDİK ŞAHNAHAN SULAMASI İNŞAATI – MALATYA

İşveren: Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ( DSİ )
Kapsam: Medik-Şahnahan Sulaması projesi toplam 8.500 hektar araziyi sulamaktadır. 78 km. klasik ana kanal ve 154 km. şebeke hattından oluşmaktadır. Proje tüm sanat yapıları ile bitirilmiş ve sulamaya açılmıştır.

 


ÇÜRÜKSU SAĞ SAHİL II. KISIM İNŞAATI – DENİZLİ

İşveren: Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ( DSİ )
Kapsam: Bu proje ile 8.500 hektar saha kanalet döşenerek sulama sistemine dahil edilmiştir. Proje kapsamında 155 km. kanalet ve 12 km. klasik kesitli ana kanal ile sanat yapıları ve ulaşım yolları yapılmıştır. Sulama sahasında bulunan yan derelerin ıslahı da proje kapsamında tamamlanmıştır.


KIRELİ I.KADEME POMPAJ SULAMASI İNŞAATI – KONYA

İşveren : Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ( DSİ )
Kapsam : Bu proje ile Konya-Beyşehir gölünden pompaj ile saniyede 12 m3 su alınarak 18.000 hektar tarım arazisinin sulanması amaçlanmaktadır. Proje kapsamında 150.000 m3 beton,
133 km. klasik tip ana kanal, 170 km. tahliye ve drenaj kanalı, 190 km. betonarme boru imali ile muhtelif çaplarda 3.000 m. çelik boru inşa edilmiştir. 1.200 adet çeşitli büyüklüklerde bir bölümü prefabrik olan sanat yapıları imal ve montajı tamamlanmıştır. Proje bedeli 180 milyon TL dir.


Baraj Projeleri

 MAMASIN BARAJI YÜKSELTİLMESİ İNŞAATI – AKSARAY

İşveren : Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ( DSİ )
Kapsam : İşletmede olan bir barajın suyunu boşaltmadan şevleri ile beraber tabandan itibaren yükseltilmesi ve göl sahasında bulunan su alma yapısının revizyonunun yapılması gerçekleştirilmiştir. Baraj’ın yükseltilmesi işleminde 500.000 m3 dolgu yapılmıştır. Ayrıca Türkiye’de ilk defa kret boyunca 2 m. yüksekliğinde perde duvar yapılmıştır.


SELİM BAYBURT BARAJI İNŞAATI – KARS

İşveren: Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ( DSİ )
Kapsam: Kars-Selim ilçesinde Bayburt köyünde Kars ilinin içme suyu temin edilmekte ve 5.000 hektar arazinin sulaması yapılmaktadır. Baraj, kil çekirdekli kum-çakıl dolgu tipindedir. Baraj yüksekliği 55 m. kret boyu 570 m. derivasyon tüneli 2.800mm. çapında ve 395 m. boyundadır. Baraj inşaatında toplam 3,7 milyon m3 kazı ve 4,2 milyon m3 dolgu yapılmıştır. Proje bedeli 185 milyon TL dir.


MURTAZA BARAJI VE DERİVASYON TESİSLERİ İNŞAATI – AKSARAY

İşveren: Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ( DSİ )
Kapsam: Murtaza Barajı Aksaray ile Niğde arasında Murtaza köyündedir. Kil çekirdekli kaya dolgu tipindedir ve sulama amaçlı bir barajdır. Toplam 1,5 milyon m3 kazı ve dolgu imalatı yapılmış ve sulaması için 35 km. klasik kanal imal edilmiştir. Ayrıca başka havzadan göl sahasına bir regülatör ve duvarlı kanalla su aktarılmıştır.


GEZENDE BARAJI ENERJİ TÜNELİ KAÇAKLARININ İYİLEŞTİRİLMESİ – KONYA

İşveren: Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ( DSİ )
Kapsam: 72 metre enerji tünelinde onarım(demirli beton kırılması ve sonrasında kaplama ve püskürtme betonu), 168 metre enerji tünelinde enjeksiyon, 459 metre drenaj galerisi açılması, kontak ve drenaj enjeksiyonu yapılması .


BALLIKAYA BARAJI – SAKARYA

İşveren : Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ( DSİ )
Kapsam : Sakarya ili Akyazı ilçesinde Mudurnu çayı üzerinde bulunan Ballıkaya barajı Sakarya Büyükşehir Belediyesi hizmet sahasının uzun vadeli içmesuyu ihtiyacını karşılamasının yanı sıra enerji üretimi amacıyla inşa edilmiştir. Baraj Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) baraj tipindedir. Baraj yüksekliği 100 m, kret boyu 370 m, derivasyon tüneli 6 m çapında ve 360 m boyundadır. Baraj toplam gövde dolgu hacmi 900.000 m3 tür. Proje bedeli 120 milyon TL dir.


MELEN BARAJI – DÜZCE

İşveren: Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ( DSİ )
Kapsam: Melen çayı üzerinde bulunan Melen barajı; İstanbul’un uzun vadeli içmesuyu ihtiyacının karşılamasının yanı sıra enerji üretimi amacıyla inşa edilmiştir. Baraj Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) baraj tipindedir. Baraj yüksekliği 124 m, kret boyu 944 m, 4 adet toplam 1132 m uzunluğunda tünel inşaatı yapılmıştır. Baraj toplam gövde dolgu hacmi 2,1 milyon m3 tür. Proje bedeli 300 milyon TL dir.


HOTAMIŞ DEPOLAMASI – KONYA

İşveren: Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ( DSİ )
Kapsam: Mavi Tünel ile Konya havzasına aktarılacak suların depolanması için yapılan Hotamış Depolaması ile 77.000 ha arazinin sulanması amaçlanmaktadır. Hotamış Depolaması homojen 
toprak dolgu tipindedir. Kret boyu 26 km olup toplam 580 milyon m3 su depolanacaktır. Toplam 4,6 milyon m3 kazı ve 17,7 milyon m3 dolgu yapılmıştır. Proje kapsamında toplam 8,1 MW kurulu güçte 2 adet pompa istasyonu yapılarak işletmeye açılmıştır. Proje bedeli 160 milyon TL dir.

Alt Yapı Projeleri

Yozgat (Merkez) Kanalizasyon İnşaatı – Yozgat

İşveren : İller Bankası Genel Müdürlüğü
Kapsam : Bu proje kapsamında, Yozgat il merkezinin tamamının kanalizasyon işleri ve Yağmur Suyu Drenajı işleri yapılmıştır. 131 km değişik çaplarda boru döşenmiştir.


Organize Sanayi Bölgesi Alt Yapı İnşaatı – Denizli

İşveren : Denizli Sanayi Odası
Kapsam : Bu proje ile, Denizli Organize Sanayi Bölgesinin tüm ulaşım yolları, kanalizasyon sistemi, yağmur suyu drenajı yapımı, içme suyu ile elektrik getirilmesi ve şebekesi tamamlanmıştır. Proje kapsamında 82 km içme suyu borusu, 2 adet 2.500 tonluk su deposu, 35 km kanalizasyon şebekesi, 15 km yol, 8 adet trafo merkezi ve elektrik hattı inşa edilmiştir.

Oto Yol ve Yol Projeleri

TOPRAK KALE OTOYOLU – İSKENDERUN

İşveren: TCK – Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş.
Kapsam: Proje kapsamında 1,2 milyon m3 kazı ve dolgu imalatı yapılmıştır.


IHLARA YOL VARYANTI İNŞAATI – NİĞDE
İşveren : Karayolları Genel Müdürlüğü ( TCK )
Kapsam : Mamasın Barajı göl havzası altında kalan Ihlara-Aksaray yolunun 9,5 km lik bölümünün alt yapısı, bütün sanat yapılarıyla ve köprü inşaatıyla tamamlanıp hizmete açılmıştır.
Bina Projeleri
  • SAYMANLIK DEPOSU İNŞAATI – ADAPAZARI
  • ORDU KARARGAH BİNALARI VE ERAT PAVYON BİNALARI İNŞAATI – MALATYA
  • 60 DAİRELİ ÖZEL KONUT İNŞAATI – MALATYA
  • T.R.T. AĞRI İLİ VERİCİ İSTASYONU İNŞAATI – ELEŞKİRT / AĞRI
  • BURSA ASKERİ LEVAZIM AMİRLİĞİ BİNASI İNŞAATI – BURSA
  • DARICA ASKERİ İSTİHKAM TESİSLERİ İNŞAATI -İZMİT
  • D.S.İ ADAPAZARI ŞUBESİ 16 DAİRELİ LOJMAN İNŞAATI – ADAPAZARI
  • MALATYA ADLIYE SARAYI İNŞAATI – MALATYA
  • SSK ETLİK DOĞUMEVİ İKMAL İNŞAATI – ANKARA
  • ORDUEVİ İNŞAATI – MALATYA
  • İSLAHİYE ZIRHLI TUGAY KOMUTANLIĞI TESİSLERİ İNŞAATI – GAZİANTEP
  • MERKEZ DEVLET HASTANESİ EK POLİKLİNİK İNŞAATI – KAHRAMANMARAŞ
  • BOZTEPE GARNİZON ASKERİ İNŞAATI – MALATYA
  • ARİFİYE TANK PALET FABRİKASI ÇELİKHANE ve DÖKÜMHANE BİNASI İNŞAATI – ADAPAZARI
  • SAKARYA KIŞLASI ASKERİ TESİSLERİ – ADAPAZARI
  • E.İ.B.M.K.LIĞI F-16 / F-110 TESİSLERİ İNŞAATI
Liman Projeleri
YALOVA YAT LİMANI İNŞAATI -YALOVA

İşveren : DLH
Kapsam : Yalova’da inşa edilen yat limanı, 736 metrelik ana mendirek, 240 m tali mendirek ve 360 adet yat kapasiteli olarak tüm birimleri ile bitirilmiş ve hizmete açılmıştır.

Yurtdışı Projeler
SUBİYA – MUTLA İÇME SUYU HATTI – KUVEYT

İşveren : Kuveyt Elektrik ve Su Bakanlığı
Kapsam : Kuveyt Su Bakanlığı tarafından yaptırılan proje, Subiya ile Mutla şehirleri arasındaki içme suyu isale hattının yapımı projesidir. Proje kapsamında 2×48”, 1×32” ve 3×54″ olmak üzere 162 km çelik boru döşenmiştir. Menhol ve vanaları ile iş tamamlanmış ve işletmeye açılmıştır.


DS 116 – AL MOHAISNAH & MEZHAR KANALİZASYON VE DRENAJ PROJESİ – DUBAİ/BİRLEŞİK ARAP EMİRLİĞİ

İşveren : Dubai Belediyesi
Kapsam : Dubai de Al Mohaisnah ve Mezhar bölgesinin kanalizasyon ve yağmur suyu drenaj işini kapsamaktadır. Bu proje ile toplam 77,8 km 160 mm ile 1.000 mm çapları arasında UPVC, AC, GRP tiplerinde boru döşenmiş, 2.035 adet menhol yapılmış, 280 m micro-tunel ve 18,8 km asfalt işi tamamlanıp proje hizmete açılmıştır.
Baraj Projeleri

AMBAR BARAJI – DİYARBAKIR

İşveren : Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ( DSİ )
Kapsam : Bölgenin sulama suyu ihtiyacını karşılamak üzere planlanan kil çekirdekli, kum-çakıl dolgu olarak inşa edilen Ambar Barajı, Diyarbakır ili sınırları içinde, Ambar Çayı üzerinde bulunmaktadır. Baraj yüksekliği 45 m. kret boyu 1200 m,
Baraj inşaatında toplam 1,4 milyon m3 kazı ve 4 milyon m3 dolgu yapılmıştır. Proje bedeli 56 milyon TL dir.


BALLIKAYA BARAJI GÖVDE TAMAMLAMA – SAKARYA

İşveren : Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ( DSİ )
Kapsam : Sakarya ili Akyazı ilçesinde Mudurnu çayı üzerinde bulunan Ballıkaya barajı Sakarya Büyükşehir Belediyesi hizmet sahasının uzun vadeli içmesuyu ihtiyacını karşılamasının yanı sıra enerji üretimi amacıyla inşa edilmiştir. Baraj Silindirle Sıkıştırılmış Beton (SSB) baraj tipindedir. Baraj yüksekliği 100 m, kret boyu 370 m, derivasyon tüneli 6 m çapında ve 360 m boyundadır. Baraj toplam gövde dolgu hacmi 900.000 m3 tür. Bu iş kapsamında Ballıkaya barajı inşaatında eksik kalan imalatlar tamamlanmıştır. Proje bedeli 45 milyon TL dir.


HOTAMIŞ DEPOLAMASI ÇEVRE DÜZENLEME – KONYA

İşveren : Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ)
Kapsam : Mavi Tünel ile Konya havzasına aktarılacak suların depolanması için yapılan Hotamış Depolaması ile 77.000 ha arazinin sulanması amaçlanmaktadır. Hotamış Depolaması homojen toprak dolgu tipindedir. Kret boyu 26 km olup toplam 580 milyon m3 su depolanacaktır. Toplam 4,6 milyon m3 kazı ve 17,7 milyon m3 dolgu yapılmıştır. Proje kapsamında toplam 8,1 MW kurulu güçte 2 adet pompa istasyonu yapılarak işletmeye açılmıştır. Bu iş kapsamında 23 km ENH, 24 km tel çit ve ayrıca Hotamış depolaması inşaatında eksik kalan imalatlar tamamlanmıştır. Proje bedeli 15 milyon TL dir.


İZNİK BARAJI – BURSA

İşveren : Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ( DSİ )
Kapsam : Bursa ili İznik ilçesinde bulunan İznik barajı; İznik ilçe merkezinin uzun vadeli içmesuyu ihtiyacını karşılamasının yanı sıra sulama ve enerji üretimi amacıyla inşa edilecektir. Baraj önyüzü beton kaplı kaya dolgu tipindedir. Baraj yüksekliği 106 m, kret boyu 505 m, derivasyon tüneli 5 m çapında ve 680 m boyundadır. Baraj inşaatında toplam 7 milyon m3 kazı-dolgu bulunmaktadır. Proje bedeli 170 milyon TL dir.